Нацбанк виключив з реєстру шістьох учасників ринку

Нацбанк виключив з реєстру шістьох учасників ринку

Укрінформ
Національний банк України виключив з реєстру шість установ на підставі їхніх власних заяв; шістьом компаніям анульовані ліцензії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Зазначається, що Нацбанк виключив ТОВ “ФК “Солар Фінанс” , ТОВ “Квант Фінанс”, ПТ “Ломбард Лукаш і Компанія” та ПТ “Ломбард Трофимов і Компанія” з Державного реєстру фінансових установ, а ТОВ “Р.Е.Й.В. - Сервіс” та ТОВ “Австро-Угорська лізингова компанія” – з Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги.

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 14 січня.

ТОВ “ФК “Солар Фінанс” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану на цьому засіданні Комітету.

ТОВ “Квант Фінанс” мало три ліцензії – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з фінансового лізингу та на послуги з факторингу, анульовані на цьому засіданні Комітету.

ПТ “Ломбард Лукаш і Компанія” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану 19 листопада 2021 року.

ПТ “Ломбард Трофимов і Компанія” мало одну ліцензію – на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, анульовану 10 листопада 2021 року.

ТОВ “Р.Е.Й.В. - Сервіс” та ТОВ “Австро-Угорська лізингова компанія” не мали ліцензій на надання послуг з фінансового лізингу.

Комітет також ухвалив рішення анулювати ліцензії на надання гарантій двох установ - ТОВ “ВВС-Факторинг” та ТОВ “ФК “Сіті Голд” - на підставі поданих ними заяв. Як зазначив регулятор, у цих двох компаній залишаються чинними ліцензії на надання коштів у позику, у тому числі і на умовах фінансового кредиту, на надання послуг з факторингу та на послуги з фінансового лізингу.

У ТОВ “Агро-Фінанс” та ТОВ “МВП ЛІЗИНГ” на підставі поданих ними заяв вирішено анулювати ліцензії на надання послуг з фінансового лізингу. Наразі ці установи не мають ліцензій на надання фінансових послуг.

Читайте також: НБУ застосував заходи впливу до трьох фінкомпаній

НБУ нагадує, що після анулювання ліцензій фінансова установа позбавляється права провадити діяльність за видами відкликаних ліцензій. Однак це не позбавляє її обов'язку виконувати вже взяті зобов’язання за договорами про надання фінансових послуг.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2021 року ринок небанківських фінансових послуг залишили 40 гравців, в результаті кількість учасників ринку зменшилася до 1 893.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-