НБУ застосував заходи впливу до трьох фінкомпаній

НБУ застосував заходи впливу до трьох фінкомпаній

Укрінформ
Національний банк України застосував заходи впливу до ТОВ “Фінансова компанія “Спейр”, ТОВ “Факторингова компанія “Фонд боргових зобов’язань” та ТОВ “Фінансова компанія горизонт”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

ТОВ “ФК “СПЕЙР” тимчасово зупинено всі ліцензії на надання фінансових послуг. Фінансова компанія не подала звітності за ІІІ квартал 2021 року, про що за результатами безвиїзного нагляду складено акт про правопорушення. ТОВ “ФК “СПЕЙР” зобов’язано до 17 лютого 2022 року усунути порушення, що стали причиною для тимчасового зупинення ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

До ТОВ “ФК “ФОНД БОРГОВИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ” та ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ГОРИЗОНТ” застосовано заходи впливу у вигляді зобов’язання усунути порушення та їх причини. Зазначені фінансові компанії мають ліцензії на надання гарантій. За результатами звітності цих установ за ІІІ квартал 2021 року, Національний банк установив, що компанії порушують обов’язкові фінансові нормативи та вимоги, що обмежують ризики за операціями з фінансовими активами.

ТОВ “ФК “ФОНД БОРГОВИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ” та ТОВ “ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ ГОРИЗОНТ” зобов’язані усунути порушення до 25 лютого 2022 року.

Читайте також: Банки за минулий рік закрили 449 відділень - НБУ

Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив на засіданні 14 січня 2022 року.

Рішення про застосування заходів впливу набирають чинності з 17 січня 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня 2020 року Нацбанк став регулятором ринку небанківських фінансових послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-