ЄС зняв обмеження на ввезення продукції птахівництва з України

ЄС зняв обмеження на ввезення продукції птахівництва з України

Укрінформ
Європейський Союз із 17 січня зняв обмеження на ввезення продукції птахівництва з України, які діяли з грудня 2020 року у зв’язку із пташиним грипом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Зазначається, що раніше ЄС визнав зонування України за високопатогенним грипом птиці. Обмеження стосувалися карантинних зон, в яких були виявлені випадки хвороби, натомість продукцію з неінфікованих територій дозволялося експортувати до ЄС. Обмеження зняті у повному обсязі, завдяки проведеній роботі з ліквідації спалахів високопатогенного грипу птиці та запобігання поширенню хвороби.

Читайте також: Україна – на четвертому місці за поставками агропродукції до ЄС

У Держпродспоживслужбі наголошують, що впродовж останніх років система державного контролю за грипом птиці в Україні неодноразово оцінювалась інспекторами компетентних органів країн – торгових партнерів, зокрема ЄС, США, Японії, Канади, Китаю. За результатами оцінювань запроваджена в Україні система державного контролю за грипом птиці визнавалась ефективною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-