До газових торгів допущені перші 100 виробників соціальних продтоварів

До газових торгів допущені перші 100 виробників соціальних продтоварів

Укрінформ
До торгів з продажу газу для підприємств, що виробляють соціально значущі продовольчі товари, допущено перші 100 організацій різної форми власності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства у Фейсбуці.

Зазначається, що суб'єкти господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість, мали до 14 січня 2022 року подати заявку споживача на участь у торгах з продажу газу для соціальних підприємств.

Заявки розглянув комітет з нагляду, та затвердив список постачальників допущених до торгів, що здійснюватимуть закупівлю газу на біржі для задоволення потреб суб’єктів господарювання з переліку, затвердженого наказом Мінагрополітики від 5 січня 2022 року.

Інформація щодо переліку виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість (споживачів природного газу) кожного дня буде оновлюватися .

Як повідомлялося, уряд 12 січня 2022 року затвердив порядок біржових торгів газом для потреб виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість. Кабінет Міністрів до 30 квітня 2022 року обмежив вартість природного газу для виробників борошна, хліба, молока, курятини, соняшникової олії.

Читайте також: Шість компаній запропонували газ для виробників продтоварів

Встановлено граничний рівень постачальницько-збутової надбавки до ціни природного газу власного видобутку (без урахування рентних платежів) на рівні не більше 24% для задоволення потреб суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість.

Перші торги з продажу газу для соціальних підприємств відбудуться о 15:00 17 січня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-