Nord Stream 2 має бути поставлений на паузу, поки Росія оточує Україну – Єрмак

Nord Stream 2 має бути поставлений на паузу, поки Росія оточує Україну – Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що Заходу потрібно утриматися від будь-яких кроків щодо завершення проєкту Nord Stream 2 та його запуску, допоки Росія утримує понад 100-тисячний контингент на кордоні з Україною.

Про це він сказав під час прямого включення в п’ятницю в американському аналітичному центрі «Атлантична рада», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що допоки ми чітко не побачимо деескалацію навколо українського кордону, необхідно зупинити будь-які розмови про можливість роботи цього проєкту (Nord Stream 2 – ред.)», - наголосив Єрмак.

Читайте також: Сенат США не ухвалив законопроєкт щодо санкцій проти Nord Stream 2

Він підкреслив, що зараз не на часі говорити про те, які санкції проти російського газопроводу є правильними, а які – ні. Керівник ОПУ також висловив переконання, що допоки навколо українського кордону зосереджено понад 100 тисяч російських солдат, це питання має бути поставлене на паузу.

Читайте також: Глава Бундесверу не бачить зв’язку між деескалацією та Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон проводить послідовну роботу з новим урядом Німеччини та ЄС з метою затримання запуску російського газопроводу Nord Stream 2. Вона також запевнила, що нинішній уряд ФРН уже зробив суттєві кроки в цьому напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-