Питання наслідків для Nord Stream 2 має бути пріоритетним на перемовинах із Кремлем – Вітренко

Питання наслідків для Nord Stream 2 має бути пріоритетним на перемовинах із Кремлем – Вітренко

Укрінформ
Тема блокування газопроводу «Північний потік-2» у разі нової агресії Росії проти України має бути пріоритетною на міжнародних переговорів представників Заходу з російською владою.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі американському телеканалу CNBC заявив керівник групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

«Якщо хтось хоче обговорити якісь подальші дії, якщо буде подальша агресія з російської сторони, вони мають говорити про «Північний потік-1». Тому я не кажу, що «Північний потік-2» – це єдине, що має бути на порядку денному, але це має бути першим, щоб показати, що Захід демонструє серйозність», - заявив він.

За словами Вітренко, він зі здивуванням дізнався, що «Північний потік-2» не був центральною частиною дискусій між Заходом і РФ на цьому тижні.

«Дуже важко зрозуміти, як це питання (газопроводу – ред.) може пройти непоміченим чи не мати жодних наслідків. Це те, що має бути на першому місці. Потрібно накласти санкції проти «Північного потоку – 2», показавши Путіну тверду позицію», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати Америки неодноразово запевняли у тому, що можуть запровадити санкції проти "Північного потоку-2" у разі його запуску та виникнення небезпечної ситуації в енергетичній сфері для України.

“Північний потік - 2” – російський газопровід, збудований в обхід України. Його прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Читайте також: Вітренко закликає Штати посилити санкції проти Росії до запуску Nord Stream 2

У серпні компанія Nord Stream 2, оператор будівництва "Північного потоку-2", програла в німецькому суді справу про звільнення газопроводу від вимог газової директиви ЄС.

У листопаді Німецький федеральний регулятор відклав сертифікацію "Північного потоку-2" як незалежного оператора з транспортування газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-