Шмигаль доручив підготувати перелік держмайна на приватизацію

Шмигаль доручив підготувати перелік держмайна на приватизацію

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання Міністерству економіки спільно із зацікавленими відомствами підготувати перелік держмайна на приватизацію та дорожню карту корпоратизації підприємств держави.

Як передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, про це він сказав на нараді щодо приватизації та впровадження реформи корпоративного управління у 2022 році.

Зокрема, глава уряду дав завдання Міністерству економіки спільно з відповідальними відомствами підготувати перелік державного майна, що буде передано на приватизацію.

Учасники наради також обговорили впровадження корпоративної реформи. Шмигаль дав завдання Мінекономіки створити дорожню карту на 2022 рік із корпоратизації державних підприємств.

Прем’єр-міністр окремо наголосив, що всі фінансові плани державних підприємств на 2022 рік мають бути затверджені впродовж місяця. «Уряд продовжує рух у напрямку зменшення ролі держави в економіці. Минулого року було розблоковано велику приватизацію. Також ми відновили роботу номінаційного комітету. Ці важливі кроки дають змогу нам рухатися далі й суттєво прискорити приватизацію та корпоратизацію у 2022 році», — підкреслив Шмигаль.

У нараді взяли участь перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки Юлія Свириденко, заступник керівника Офісу Президента Ростислав Шурма, міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко та представники Міністерства фінансів.

Як повідомив голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко, у 2021 році від приватизації державного майна було отримано 5,13 млрд грн надходжень. За його словами, дедалі більше учасників долучаються до аукціонів, що свідчить про зростання рівня довіри інвесторів до приватизаційних процесів. Сенниченко зазначив, що у 2022 році від приватизації планується залучити до державного бюджету 8 млрд грн.

Читайте також: Шмигаль доручив активізувати у 2022 році приватизацію та корпоратизацію держактивів

Як повідомляв Укрінформ, у 2021 році від малої та великої приватизації до державного бюджету надійшло 5,07 млрд грн. У 2021 році Івано-Франківська, Львівська області, Київ, Хмельниччина та Одещина увійшли до рейтингу ТОП-5 регіонів із залучення коштів від малої приватизації, який підготував Фонд держмайна. Лідер рейтингу – Івано-Франківська область – за цей період дала до держбюджету найбільше надходжень – понад 800 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-