Нафта дешевшає через зниження попиту на пальне

Нафта дешевшає через зниження попиту на пальне

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися в четвер, 6 січня, на тлі збільшення запасів палива в США, а також зменшення попиту в Китаї через введення локдаунів у низці міст у зв'язку зі зростанням захворюваності на COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $80,19 (-0,75%). Барель лютневої нафти WTI торгувався за $77,29 (-0,73%). Попередні торги зі стандартів завершилися на рівні $80,80 і $77,85 відповідно.

Запаси сирої нафти США минулого тижня впали на 2144 тис. бар. - до 417,851 млн бар., свідчать дані щотижневої доповіді міністерства енергетики. Товарні запаси бензину підвищилися на 10 128 тис. бар. і становили 232,787 млн ​​бар. Це найбільше щотижневе зростання з квітня 2020 р.

Комерційні запаси дистилятів піднялися на 4418 тис. бар., досягнувши 126,846 млн бар.

«Зрозумілий попит на продукцію — особливо на бензин — упав. Це свідчить про те, що населення обережно ставилося до поїздок через різке збільшення кількості випадків зараження COVID-Омікрон. Ці побоювання, ймовірно, збережуться ще кілька тижнів», - заявила Керолайн Бейн, головний економіст із сировинних товарів Capital Economics.

У середу ф'ючерси на нафту Brent та WTI піднялися до найвищого рівня з кінця листопада, оскільки рішення ОПЕК+ збільшити постачання сигналізувало про послаблення побоювань щодо великого профіциту в I кварталі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-