Торік Росія протранзитувала через Україну 41,7 мільярда кубів газу

Торік Росія протранзитувала через Україну 41,7 мільярда кубів газу

Укрінформ
За минулий рік Росія протранзитувала через Україну 41,7 млрд куб. м газу, використавши заброньовані потужності по точках входу на 93,8%, по точках виходу – на 91%.

Як передає Укрінформ, про це повідомив гендиректор ТОВ "Оператор ГТС України" (ОГТСУ) Сергій Макогон у Фейсбуці.

"У 2021 році транзит природного газу з РФ склав 41,7 млрд куб. м, при загальному рівні заброньованих потужностей у 44,4 млрд куб.м для точок входу з РФ та 45,8 млрд куб. м для точок виходу в країни-члени ЄС та Молдову. Тобто, Газпром використав заброньовані потужності по точках входу на 93,8%, по точкам виходу – 91%", - написав Макогон.

Він наголосив, що Україна готова транспортувати майже на 100 млрд кубометрів "блакитного палива" більше, ніж було протранспортовано у 2021 році.

За словами Макогона, наразі не існує проблем з наявністю потужностей для транзиту додаткових обсягів газу, а є проблема з небажанням Росії збільшувати постачання газу до Європи. Очільник ОГТСУ зауважив, що у порівнянні з 2019 роком експорт з РФ до ЄС трубопроводним транспортом впав майже на 22%.

Як повідомлялося, Оператор ГТС України та оператор ГТС Угорщини FGSZ уклали угоду, яка передбачає постачання з 1 січня 2022 року гарантованого обсягу природного газу у напрямку Угорщина - Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-