Шмигаль: На виплати для малого бізнесу цьогоріч спрямували 15 мільярдів

Шмигаль: На виплати для малого бізнесу цьогоріч спрямували 15 мільярдів

Укрінформ
З початку року на програми прямих та цільових виплат для малого та середнього бізнесу (МСБ) спрямовано 15 млрд грн.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 29 січня, передає кореспондент Укрінформу.

"Лише за останній рік уряд запустив програми прямих та цільових виплат для малого та середнього бізнесу на 15 млрд грн. На весні цього року кошти виплачувались підприємцям, які обмежували свою роботу через потрапляння їх регіону в червону зону Тепер ми успішно запустили програму цільових виплат "єПідтримка". Підприємці вже позитивно оцінюють ефект від такої програми", - сказав Шмигаль.

Він нагадав, що у 2020 році також було запущено низку державних антикризових програм.

"У межах Президентської програми 5-7-9% у 2021 році було видано майже 65 млрд грн доступних кредитів. Загалом за неповних два роки по цій програмі видали майже 80 млрд грн. Ще майже 7 млрд грн видано в межах програми портфельних гарантій від держави. Понад 30 тис. підприємців із різних регіонів та галузей отримали дешевий ресурс та отримали змогу розвивати свій бізнес", - наголосив Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому Кабінет Міністрів схвалив внесення змін до Порядку надання фінансової державної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва на час карантину у зв'язку із COVID-19, чим збільшив максимальну допомогу МСБ до 400 тис. євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-