Цифровізація соцпослуг заощадить близько 10 мільярдів щороку - Шмигаль

Цифровізація соцпослуг заощадить близько 10 мільярдів щороку - Шмигаль

Укрінформ
Запровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС) дасть змогу заощаджувати близько 10 мільярдів гривень щороку.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У цьому році також розпочалася цифровізація соціальних послуг. Запроваджено нову Єдину інформаційну систему в соціальній сфері, що дозволить автоматизувати всі процеси в галузі, зменшити час отримання послуг та забезпечити їх кращу адресність. Система дозволить заощаджувати для держбюджету близько десяти мільярдів гривень щорічно”, - сказав глава уряду.

Він наголосив, що впровадження цієї реформи створить комфортні умови для громадян та сприятиме ефективності витрачання коштів платників податків.

Як повідомлялося, у квітні 2021 року Кабінет Міністрів затвердив Положення про Єдину інформаційну систему соціальної сфери. ЄІССС - єдина комплексна інформаційно-аналітична система соціальної сфери, що призначена для накопичення, зберігання та автоматизованого оброблення інформації щодо соцзахисту населення, створена з урахуванням новітніх інформаційних та управлінських технологій, єдиних сучасних стандартів якості обслуговування заявників, можливостей вироблення ефективних організаційних і структурних рішень. Держателем Єдиної інформаційної системи соціальної сфери є Міністерство соціальної політики.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-