Держбюджет у січні-листопаді поточного року виконали на 104% - Прем’єр

Держбюджет у січні-листопаді поточного року виконали на 104% - Прем’єр

Укрінформ
Державний бюджет України у січні-листопаді 2021 року виконано на 104%, що перевищує очікувані результати на 47 мільярдів гривень. 

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив під час останнього засідання уряду в цьому році, передає кореспондент Укрінформу.

“Щодо макроекономічної стабільності держави - із цим питанням, я вважаю, ми впоралися. Гривня залишається стабільною. У бюджеті достатньо коштів, аби фінансувати всі видатки. Державний бюджет у січні-листопаді цього року виконано на 104% - це на 47 мільярдів гривень більше, ніж очікувалося”, - сказав очільник уряду.

Він поінформував, що ці кошти були направлені на підтримку громадян України, економіки, а також оборонного сектору. Окрім цього, за словами Шмигаля, завдяки ефективним та виваженим борговій і бюджетній політикам дефіцит державного боргу за 11 місяців поточного року склав лише 1,4% від валового внутрішнього продукту.

Водночас Прем’єр-міністр додав, що в 2021 році було ухвалено Національну економічну стратегію на період до 2030 року. Шмигаль підкреслив, що це амбітний документ, який надає дорожню карту розвитку кожного сектору економіки в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня 2021 року Верховна Рада ухвалила закон "Про Державний бюджет України на 2022 рік". У 2022 році доходи державного бюджету передбачаються у сумі 1 322 млрд грн, видатки – у сумі 1 497 млрд грн. Граничний обсяг дефіциту держбюджету становить 188 млрд грн, зокрема граничний обсяг дефіциту загального фонду держбюджету – 160 млрд грн, граничний обсяг дефіциту спеціального фонду Державного бюджету – 28 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-