У сховищах достатньо газу для опалювального сезону - Вітренко

У сховищах достатньо газу для опалювального сезону - Вітренко

Укрінформ
НАК "Нафтогаз" має у своєму розпорядженні достатні обсяги газу для проходження опалювального сезону як для побутових, так і промислових споживачів.

Про це сказав голова компанії Юрій Вітренко під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі у нас в сховищах 14,5 млрд кубометрів газу. Якщо подивитися, скільки необхідно газу побутовим споживачам, і водночас врахувати власний видобуток, який забезпечує Нафтогаз, то ми побачимо, що цього опалювального сезону різниця між потребами споживачів Нафтогазу і власним видобутком становить 5,1 млрд куб. м газу. Ця різниця повністю покривається тими запасами газу, які є у підземних сховищах в розпорядженні Нафтогазу", – зазначив Вітренко.

При цьому, за його словами, є можливості для імпорту ресурсу, враховуючи додаткові потреби промислових споживачів.

Вітренко зазначив, що "Нафтогаз" не тільки забезпечує фізичне постачання газу в достатній кількості, а ще й за доступними цінами, які є значно нижчими за спотові на європейському ринку.

"За рахунок укладання річних контрактів зі споживачами, ми маємо можливість забезпечити їх газом за цілком прийнятною ціною по 7,42 грн за кубометр на весь період опалювального сезону. Такий підхід у ціноутворенні є цілком ринковим, здійснюється без державного втручання і відповідає європейським стандартам", - відмітив Вітренко.

Як повідомляв Укрінформ, Нафтогаз вперше за останні роки демонструє приріст середньодобового видобутку власного газу. АТ «Укргазвидобування», що входить до складу Нафтогазу, запустило в роботу перший ступінь стиснення газу Червонодонецької дотискної компресорної станції (ЧДКС) у Харківській області. Новий комплекс обладнання збільшує видобуток приблизно на 250 тисяч кубометрів газу на добу.

Фото: Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-