Штати звинуватили Росію в порушенні правил СОТ

Штати звинуватили Росію в порушенні правил СОТ

Укрінформ
Дії Росії, спрямовані на забезпечення преференцій вітчизняним товарам, та використання пандемії для посилення торговельних обмежень суперечать засадам Світової організації торгівлі.

Про це йдеться у заяві торгового представника США, а також у звіті щодо виконання Росією зобов’язань СОТ за 2021 рік, повідомляє Укрінформ.

«Росія продовжує відходити від керівних принципів Світової організації торгівлі, таких як недискримінаційна практика, відкрита торгівля, передбачуваність, прозорість та чесна конкуренція», – заявила торговий представник США посол Кетрін Тай.

У представленому її офісом звіті для Конгресу США наголошується, що Росія продовжує заходи, спрямовані на забезпечення преференцій товарам і послуг вітчизняного виробництва. Крім того, в сільськогосподарському секторі РФ зберігає необґрунтовані обмеження на імпорт та не визнає гарантій інших країн щодо експортних поставок.

Також указується на зловживання з боку РФ стратегією імпортозаміщення та використання пандемії COVID-19 для посилення обмежень на торгівлю всередині країни.

«Офіс торгового представника США надалі буде взаємодіяти з партнерами-однодумцями та використовувати інструменти СОТ, аби притягнути Росію до відповідальності за її поведінку в багатосторонній торговій системі», - наголосила торговий представник США.

Як відомо, після збройного вторгнення в Україну 2014 року проти Росії були введені санкції з метою примусити її відмовитися від агресії. У відповідь російське керівництво запровадило обмеження для імпорту певних категорій товарів і послуг з країн Заходу, чим грубо порушило власні зобов’язання як члена Світової організації торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-