Україна збільшила імпорт сиру у листопаді до 4,4 тисячі тонн – експерти

Україна збільшила імпорт сиру у листопаді до 4,4 тисячі тонн – експерти

Укрінформ
Україна імпортувала у листопаді 2021 року рекордні 4,4 тис. тонн сиру, зокрема 2,5 тис. тонн – сиру твердого та напівтвердого.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Украгроконсалт.

«Цього року вітчизняним виробникам можуть неабияк зіпсувати плани імпортери. Минулого місяця (листопад 2021 року – ред.) вкотре побито рекорд з імпорту сиру в Україну, сичужного сиру завезено майже 4,4 тис. тонн, зокрема 2,5 тис. тонн сиру твердого та напівтвердого», - йдеться у повідомленні.

Експерти зазначають, що це "величезний обсяг" навіть для передсвяткової реалізації; торгівля спробує розпродати цю продукцію із застосуванням різноманітних акцій. У таких умовах більшість вітчизняних сироварів навряд чи зможуть досягти запланованих результатів.

Передбачається, що постачання з-за кордону здійснювалося за старими зобов'язаннями, і найближчим часом імпорт суттєво скоротиться через значне подорожчання сиру в Європі та девальвацію гривні.

Станом на грудень більшість виробників все ж таки збільшили прайси. Це означає, що українські споживачі для святкового столу будуть змушені платити за сир типу «Російський» щонайменше 230 грн/кг.

Експерти повідомляють, що донедавна експорт і сиру, і сирних продуктів з України також був досить активним. Минулого місяця з України вивезли майже 500 тонн сичужного сиру та понад 2 тис. тонн напівтвердого сирного продукту. Очікується, що у грудні показники будуть набагато скромнішими.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Українського клубу аграрного бізнесу, обсяг імпорту сирів до України у 2020 році зріс на 97% – до 46,8 тис. тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-