Турецький бізнес хоче створювати спільні підприємства в Україні

Турецький бізнес хоче створювати спільні підприємства в Україні

Фото
Укрінформ
Стратегічний вимір співпраці між Україною та Туреччину набуває все більшого практичної реалізації на рівні бізнесової співпраці, що від взаємного постачання товарів та послуг переходить на рівень створення спільних підприємств із залученням турецького бізнесу.

Про це в коментарі Укрінформу сказав заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний.

«Найбільша цінність полягає в тому, що акцентується увага не стільки на обміні товарами, скільки на можливостях створення спільних підприємств із залученням турецького бізнесу. Зокрема є два запити на сприяння виділення земельних ділянок для розміщення виробництв у Львівській області... Ми зацікавленні зав’язати регіональні контакти між підприємцями, представниками бізнесу Львівського регіону з регіонами Стамбул та Бурса. Зокрема групу підприємців, які приїхали з нами цікавить перспектива постачання окремих деталей у машинобудівній сфері», - розповів Віталій Загайний.

Візит Львівської ОДА та підприємців у Стамбул та Бурсу / Фото надані Генконсульством України в Стамбулі

За результатами зустрічей з керівництвом провінцій та представниками бізнесу досягнуто домовленостей про постачання виробленого в Україні навісного обладнання компанії «ДОНСНАБ-ЗАХІД» на турецький ринок, йшлося про можливості постачання в Туреччину кондитерських виробів та шоколаду крафтового виробництва.

«Це не стільки для торгових мереж, скільки для ресторанів. У Туреччині позитивно відгукуються про наші шоколадні вироби, саме цей напрямок добре розвинений у Львівському регіоні», - розповів Загайний.

За його словами, провінції Стамбул та Бурса для посилення співпраці були обрані не випадково.

«Між Львовом і Бурсою є багато спільних рис. Також важлива перевага та аргумент для налагодження комунікації - наявність сталого авіасполучення. Складно налагоджувати сталу співпрацю з регіонами, які не мають прямого авіасполучення зі Львовом. Львівський бізнес вже має певні сталі зв’язки з окремим турецькими компаніями. Наприклад, у постачанні тканин для легкої промисловості. Компанії зацікавленні у розширенні співпраці, не лишу купувати тут, а й постачати», - розповів заступник голови Львівської ОДА.

Загайний відзначив позитивне ставлення до України та Львівщини зокрема, зацікавлення у розширенні співпраці в різних сферах та на різних рівнях. Створенню довіри, за його словами, сприяє успішна діяльність представників турецького бізнесу в нашій країні та у Львівському регіоні та активна робота Турецько-Української бізнес-асоціації

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді цього року відбулася онлайн-зустріч з послом України в Туреччині Василем Боднаром на тему «Вихід на ринок та особливості ведення бізнесу в Туреччині», в ході якої йшлося про сфери потенційного розвитку бізнес-співпраці Туреччини з Львівським регіоном. Зокрема йшлося про перспективність втілення в Україні турецького досвіду зі створення індустріальних зон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-