На дорогах України у 2022 році встановлять 50 комплексів зважування у русі - Укравтодор

На дорогах України у 2022 році встановлять 50 комплексів зважування у русі - Укравтодор

Укрінформ
На українських дорогах на початок 2023 року працюватиме понад 150 комплексів зважування у русі (Weight in motion, WiM), із яких 50 планують встановити у 2022 році. 

Про це розповів заступник голови Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Андрій Івко в інтерв'ю для Укрінформу.

"На кінець цього року в Україні на дорогах державного значення будуть встановлені 102 комплекси WiM. До кінця наступного року ми плануємо встановити ще 50 таких комплексів. Тобто на кінець 2022 - початок 2023 – в Україні буде працювати понад 150 комплексів «зважування-у-русі». Оминути їх тепер навряд чи вдасться", - наголосив Івко.

Він зазначив, що система комплексів WiM впроваджується в Україні в першу чергу для того, щоб привчити водіїв не порушувати норми габаритно-вагового контролю (ГВК). За словами Івка, відтоді як в Україні почала повноцінно працювати система WiM кількість порушень норм ГВК скоротилась у 30 разів. "І це, як на мене, дуже позитивний результат", - відмітив він.

Як повідомляв Укрінформ, закони, які запроваджують адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, що зафіксовані за допомогою засобів фото- і кінозйомки, відеозапису, зокрема в автоматичному режимі через платформу зважування-у-русі (систему WiM) набули чинності з 1 жовтня 2021 року.

Перші комплекси WiM в Україні почали встановлювати у серпні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-