До кінця опалювального сезону тарифи на газ, тепло і світло не зростуть – Шмигаль

До кінця опалювального сезону тарифи на газ, тепло і світло не зростуть – Шмигаль

Укрінформ
До кінця цього опалювального сезону тарифи на комунальні послуги не змінюватимуться. 

На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тарифи не зростають, що дуже важливо з огляду на світову енергетичну кризу. До завершення опалювального сезону тарифи на газ, тепло, світло змінюватися не будуть", - сказав Шмигаль.

Він підкреслив, що зобов'язання, які уряд і місцева влада взяли на себе у межах меморандуму щодо стабільного проходження опалювального сезону, виконуються.

Як повідомлялося, Кабмін, органи місцевого самоврядування та НАК "Нафтогаз України" 30 вересня підписали меморандум про врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та гарячої води в опалювальному періоді 2021 - 2022 років.

Меморандум передбачає, що тарифи на тепло та гарячу воду для населення залишаться на рівні минулого опалювального сезону. Водночас уряд зобов'язався відшкодувати різницю між встановленим та ринковим тарифами на комунальні послуги, а також підтримати фінансово громади з низьким рівнем податкоспроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-