Жодних «віялових відключень» з початку опалювального сезону не було — Шмигаль

Жодних «віялових відключень» з початку опалювального сезону не було — Шмигаль

Укрінформ
На сьогодні опалювальний сезон в Україні проходить стабільно, запасів енергоресурсів для проходження осінньо-зимового періоду достатньо. 

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Два місяці вже пройшло від його початку, і можемо говорити, що наразі все проходить стабільно і спокійно", - сказав Шмигаль.

За його словами, наразі у підземних сховищах газу знаходиться понад 15 млрд кубометрів "блакитного палива", чого достатньо для забезпечення потреб як населення, так і непобутових споживачів.

Прем'єр-міністр також звернув увагу на стабілізацію ситуації з поставками вугілля. Так, цього місяця Україна має отримати близько 2 млн тонн цього палива при очікуваному споживанні 1,5 млн тонн.

Крім того, Шмигаль прокоментував тему "віялових відключень" електроенергії. Він наголосив, що ніяких графіків аварійних відключень та графіків обмеження потужності не застосовувалося. Наразі відключення електроенергії у населених пунктах пов'язані або із ремонтними роботами на електромережах, або із погодними умовами.

Як повідомлялося, станом на 13 грудня 2021 року запаси вугілля на складах теплоелектростанцій становили 451 тис. тонн, що на 8,7% більше порівняно із запасами на 6 грудня. Станом на 1 грудня у підземних сховищах газу зберігалося 16 млрд кубометрів "блакитного палива".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-