Укренерго реконструювало повітряну лінію «Львів південна – Стрий»

Укренерго реконструювало повітряну лінію «Львів південна – Стрий»

Укрінформ
НЕК "Укренерго" завершила реконструкцію повітряної лінії (ПЛ) 220 кВ "Львів південна – Стрий" з відгалуженням на підстанцію 220 кВ "Розділ" зі спорудженням нової волоконно-оптичної лінії зв’язку (ВОЛЗ).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Укренерго.

"Повітряна лінія 220 кВ "Львів південна – Стрий" має важливе значення у процесі синхронізації об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України з енергооб’єднанням країн континентальної Європи ENTSO-E. Зокрема, повне включення цієї ПЛ з’єднає основну частину енергосистеми України з «островом Бурштинської ТЕС» для роботи в ізольованому режимі (взимку та влітку), яка передуватиме синхронізації ОЕС України з ENTSO-E", - зазначили у компанії.

Згідно з повідомленням, частина ПЛ 220 кВ "Львів південна – Стрий", яка заходить на ПС 220 кВ "Розділ", уже введена в роботу. Інша частина лінії (Розділ – Стрий), включення якої дозволить з’єднати енергосистему України з ENTSO-E, готова до включення.

В Укренерго зауважили, що спорудження ВОЛЗ на ПЛ "Львів південна – Стрий" – це вже друга черга проєкту модернізації телекомунікаційної мережі у західному регіоні. Так, перша черга проєкту була реалізована у 2019-2020 роках: споруджено ВОЛЗ від ПС 400 кВ "Мукачеве" до держкордону України по міждержавних ПЛ 400 кВ "Мукачеве – Рошіор (Румунія)" та ПЛ 220 кВ "Мукачеве – Тісалек/Кішварда (Угорщина)"

Загалом проєкт модернізації комунікаційної мережі у західному регіоні передбачає реконструкцію шести ПЛ з прокладанням 414 км ВОЛЗ. Зокрема, це ПЛ на ділянках ПС 330 кВ "Львів південна" – ПС 220 кВ "Розділ" – ПС 220 кВ "Стрий" – ПС 220 кВ "Борислав" – ПС 220 кВ "Воловець" – ПС 400 кВ "Мукачеве – Державний кордон України".

Реалізація всього проєкту дасть змогу з’єднати телекомунікаційні мережі Укренерго з сусідніми мережами країн ENTSO-E (Словаччина, Румунія, Угорщина) та забезпечити надійний та швидкісний обмін технологічними даними між операторами систем передачі відповідно до європейських вимог.

Як повідомлялося, синхронізація Об'єднаної енергосистеми України (ОЕС) з ENTSO-E запланована на 2023 рік. На лютий 2022 року запланована тестова робота ОЕС та енергосистеми Молдови в ізольованому режимі, що є одним з етапів інтеграції вітчизняної енергосистеми до ENTSO-E. До кінця 2022 року ОЕС України має вийти на паралельний режим роботи з ENTSO-E.

ENTSO-E - європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-