Резніков цього тижня планує три зустрічі з європейськими міністрами оборони

Резніков цього тижня планує три зустрічі з європейськими міністрами оборони

Укрінформ
Україна у зв’язку з військовою загрозою з боку РФ веде інтенсивний діалог з міжнародними партнерами щодо підтримки у сфері безпеки та оборони, в рамках якого цього тижня заплановано ще три зустрічі з європейськими міністрами оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю АрміяІнформ.

Зокрема, міністр нагадав, що нещодавно здійснив робочі візити до США та Ізраїлю, де спілкувався з міністрами оборони та іншими високопосадовцями, які відповідають за безпековий сектор. Також була особиста зустріч з міністром оборони Великої Британії та комбінований діалог з канадськими колегами. Крім того, відбулися зустрічі з очільниками дипломатичних представництв ЄС, США, Франції, Туреччини в Україні, зазначив Резніков.

“Цього тижня заплановано ще три зустрічі з європейськими міністрами-колегами. Тобто діалог дуже інтенсивний”, - наголосив міністр.

За словами Резнікова, на зустрічах з міжнародними партнерами йдеться і про стратегічні речі, і про швидкі, конкретні, наочні кроки, які демонструють, що Україна не сама.

«На днях ЄС ухвалив рішення про виділення 31 млн євро на потреби оборони України. Це перший прецедент і гарний сигнал. З Британією підписано угоду про кредит на 1,7 млрд фунтів, які будуть спрямовані на розвиток спроможностей ВМСУ. Це і будівництво двох морських баз - у Бердянську й Очакові, це і нові ракетні катери. Також працюємо над важливим компонентом щодо ракетної зброї. Зараз переходимо до наповнення змістом Рамкової угоди із США. Є динаміка по різних напрямках. Зокрема, минулого тижня фахівці з питань оцінки системи ППО США працювали в Повітряних силах ЗСУ», - зазначив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Резнікова, кількість російських військових біля українського кордону може збільшитись до 175 тисяч.

Раніше газета The Washington Post повідомила, що має у розпорядженні документ американської розвідки із супутниковими фото, на яких видно, що російські війська в кількості 70 тисяч осіб зосереджені у трьох місцях неподалік кордону України, а також в окупованому Криму. Загалом нині там розгорнуто 50 бойових тактичних груп, а також танки та артилерія.

Минулої п’ятниці президент США Джо Байден заявив, що його адміністрація готує цілий комплекс ініціатив, спрямованих на стримування російської агресії.

Байден і Путін можуть провести телефонну розмову у вівторок, 7 грудня.

Раніше держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що США «чітко дали зрозуміти Кремлю, що ми відповімо рішуче, в тому числі й за допомогою низки економічних заходів, від яких ми раніше утримувалися».

Він не уточнив, які саме санкції розглядаються, але однією з них може стати відключення Росії від системи міжнародних платежів SWIFT. У квітні парламент Європейського Союзу ухвалив резолюцію, що передбачає можливість відключення Росії від SWIFT, якщо її війська ввійдуть в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-