НКРЕКП планує встановити клієнтам «постачальника останньої надії» базові тарифи на газ

НКРЕКП планує встановити клієнтам «постачальника останньої надії» базові тарифи на газ

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), планує розглянути постанову, яка дозволить клієнтам "постачальника останньої надії" (ПОН) отримувати газ по 7,96 грн за 1 кубометр (з ПДВ). 

Як передає Укрінформ, про це НКРЕКП повідомляє у Телеграмі.

"9 грудня 2021 року НКРЕКП на своєму засіданні буде розглядати питання про прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції ТОВ «ГК «Нафтогаз України», а саме за ціною 7,96 грн за 1 кубометр (з ПДВ)", - йдеться у повідомленні.

За даними комісії, на сьогодні ПОН (ГК "Нафтогаз України") забезпечує природним газом понад 347 тис. побутових споживачів з різних регіонів України. Через стрімке підвищення цін на природний газ, з 1 грудня ціна "блакитного палива" для клієнтів ПОН становить близько 30 грн за 1 кубометр.

Як повідомлялося, раніше НАК «Нафтогаз України» звернулася до НКРЕКП із проханням якнайшвидше внести зміни до механізму ціноутворення на газ, що відпускається «постачальником останньої надії».

У жовтні-листопаді Кабмін зафіксував ціну газу для клієнтів ПОН на рівні 7,96 грн за кубометр (з ПДВ, без вартості транспортування), але така пропозиція не була подовжена на грудень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-