Комітет Ради пропонує врахувати у проєкті бюджету ₴500 мільйонів на закінчення інвестпроєктів

Комітет Ради пропонує врахувати у проєкті бюджету ₴500 мільйонів на закінчення інвестпроєктів

Укрінформ
Бюджетний комітет пропонує врахувати при прийнятті в цілому проєкту закону України "Про Державний бюджет України на 2022 рік" виділення додатково 500 млн гривень на завершення розпочатих інвестиційних проєктів.

Про це під час розгляду проєкту держбюджету-2022 у другому читанні у Верховній Раді заявив голова парламентського комітету з питань бюджету Юрій Арістов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За підсумками розгляду даного питання бюджетний комітет пропонує внести окремі збалансовані зміни до законопроєкту, погоджені з Міністерством фінансів. Зокрема, збільшити видатки на державні інвестиційні вкладення на 500 млн грн для завершення реалізації розпочатих проєктів", - сказав депутат.

Крім того, на 300 млн грн пропонується збільшити видатки на діагностику і лікування захворювань у Національному інституті раку, збільшити видатки на проведення міжнародних олімпіад Малою академією наук, виконання науково-технічної космічної програми.

За словами Арістова, при підготовці проєкту держбюджету до другого читання Кабінет Міністрів врахував повністю 12 депутатських пропозицій із 16 у дохідній частині, ще одна пропозиція врахована частково. У розхідній частині бюджету враховано повністю 32 доручення із 186, ще 42 доручення враховано частково.

Голова бюджетного комітету наголосив, що виходячи із фінансових можливостей держави, пропонований бюджет не може задовільнити всіх потреб, однак він є реалістичним.

Як повідомлялося, народні депутати 2 грудня почали розглядати в другому читанні законопроєкт "Про Державний бюджет України на 2022 рік".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-