Проєкти тарифів на розподіл газу є суттєво нижчими від запропонованих операторами - НКРЕКП

Проєкти тарифів на розподіл газу є суттєво нижчими від запропонованих операторами - НКРЕКП

Укрінформ
Проєкти тарифів на розподіл природного газу, які Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), виносить на обговорення, є значно нижчими за пропоновані операторами газорозподільних мереж (ГРМ).

Як передає Укрінформ, про це повідомили у НКРЕКП.

"Проєкти тарифів на послуги розподілу природного газу розраховані відповідно до затвердженої Методики з урахуванням економічної обґрунтованості на основі поданих пакетів документів від операторів газорозподільних систем. Проєкти винесених на обговорення тарифів є суттєво нижчими від запропонованих суб’єктами господарювання", - йдеться у повідомленні.

У регуляторі зазначили, що після опрацювання усіх зауважень та пропозицій проєкти постанов про встановлення тарифів будуть підготовлені до прийняття та оприлюднені на офіційному сайті НКРЕКП.

Як повідомлялося, 1 грудня НКРЕКП схвалила проєкт постанови про затвердження тарифів на розподіл природного газу у 2022 році для 40 операторів газорозподільних мереж. Регулятор розраховує закласти ціну палива для виробничо-технологічних витрат на рівні 7,42 грн за кубометр при встановленні тарифів на розподіл, що має стримати їхнє зростання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-