У Міненерго назвали нюанси синхронізації ОЕС України з європейською мережею

У Міненерго назвали нюанси синхронізації ОЕС України з європейською мережею

Укрінформ
Синхронізацію Об'єднаної енергосистеми України з Європейською мережею операторів системи передачі електроенергії (ENTSO-E) важливо супроводжувати фінансовою стабілізацією ринку електроенергії.

Про це повідомив заступник міністра енергетики з питань європейської інтеграції Ярослав Демченков, передає Укрінформ з посиланням на Міненерго.

"Україна має в повній мірі інтегрувати європейську нормативну базу в частині правил функціонування ринку електричної енергії, а також захисту вразливих споживачів. Також важливо процес синхронізації супроводжувати фінансовою стабілізацію на всьому ринку електроенергії", - сказав Демченков.

Він наголосив, що для майбутньої інтеграції ринків необхідний подальший розвиток структури генерації в об’єднаній енергосистемі України. Зокрема, потрібно підвищити гнучкість енергосистеми: будувати високоманеврову генерацію зі швидким стартом, встановлювати системи накопичення енергії, застосовувати водневі технології та розвивати відновлювані джерела енергії.

Як повідомлялося, синхронізація Об'єднаної енергосистеми України (ОЕС) з ENTSO-E запланована на 2023 рік. На лютий 2022 року запланована тестова робота ОЕС та енергосистеми Молдови в ізольованому режимі, що є одним з етапів інтеграції вітчизняної енергосистеми до ENTSO-E. До кінця 2022 року ОЕС України має вийти на паралельний режим роботи з ENTSO-E.

ENTSO-E - європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 операторів у 36 країнах Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-