Україна звернулася до ЄС за новим пакетом фінансової підтримки - Буца

Україна звернулася до ЄС за новим пакетом фінансової підтримки - Буца

Укрінформ
Україна просить Європейський Союз надати додаткову підтримку для забезпечення стабільного державного фінансування упродовж кількох наступних років.

Як повідомляє Укрінформ, про це Bloomberg розповів урядовий уповноважений з питань управління державним боргом України Юрій Буца.

“Ми звернулися з офіційним запитом до Європейської Комісії щодо надання довготермінової макрофінансової програми для забезпечення стабільного фінансування упродовж наступних років”, - сказав Буца.

Водночас речник Єврокомісії запевнив, що ЄС готовий й надалі фінансово підтримувати Україну за умов продовження співпраці Києва із МВФ. За його словами, Єврокомісія може відкрити для України трирічну програму фінансової підтримки, яка буде виконуватися паралельно з новою програмою від Міжнародного валютного фонду.

“Упродовж найближчих тижнів виконавча гілка ЄС обговорить підтримку України із посадовцями МВФ, аби упевнитися, що вона відповідає умовам, виставленим Фондом”, - стверджує Bloomberg.

Нагадаємо: чинна програма МВФ для України закінчується у червні 2022-го. Наступного року Україна має отримати від Фонду 2,2 млрд дол.

24 жовтня Україна отримала від Європейської комісії другий транш п'ятої програми макрофінансової допомоги у розмірі 500 млн СПЗ (еквівалент 699 млн дол. США).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-