Україна вперше реалізує з партнерами багатомільярдні проєкти - Зеленський

Україна вперше реалізує з партнерами багатомільярдні проєкти - Зеленський

Укрінформ
Україна цього року розпочала реалізацію низки амбітних оборонних та інфраструктурних проєктів спільно з партнерами з Британії, Туреччини та Франції.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час звернення із посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вперше спільно з Великою Британією ми реалізуємо амбітний проєкт розвитку Військово-Морських сил України на суму 1,7 мільярда фунтів стерлінгів. З Туреччиною вже будуємо перший корвет для наших Військово-Морських сил. Вперше укладено чотири масштабні угоди з Францією на 1,3 мільярда євро на великі інвестиційні проєкти», - сказав Зеленський.

Він також відзначив, що Україна досягла важливих результатів у співпраці з нашими партнерами з МВФ, Світовим банком, ЄБРР та іншими міжнародними інституціями на загальну суму понад 2,7 мільярда доларів.

Окрім того, Україна вперше запропонувала лідерам ЄС створити регіональну платформу зміцнення енергетичної безпеки, зазначив глава держави.

«Актуальність цієї ініціативи підтверджує триваюча енергетична криза в Європі. Ми послідовно доводимо: «Північний потік – 2» – це енергетична зброя, яка створює загрозу не тільки Україні, а всьому регіону», - зауважив Президент.

Він подякував усім міжнародним партнерам, які підтримують Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-