У І півріччі рівень тіньової економіки становив 31% ВВП - Мінекономіки

У І півріччі рівень тіньової економіки становив 31% ВВП - Мінекономіки

Укрінформ
Рівень тіньової економіки у січні - червні 2021 року порівняно з відповідним періодом торік не змінився і становив 31% від обсягу офіційного валового внутрішнього продукту (ВВП).

Як передає Укрінформ, про це йдеться в "Загальних тенденціях тіньової економіки в Україні у січні - червні 2021 року", повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

"За попередніми розрахунками Мінекономіки, рівень тіньової економіки у січні - червні 2021 року порівняно з відповідним періодом 2020 року не змінився і становив 31% від обсягу офіційного ВВП", - ідеться в повідомленні.

Незмінність рівня тіньової економіки, на думку Мінекономіки, свідчить, що суб’єкти господарювання пристосувалися до діяльності в умовах перманентних обмежень та виробили нові канали тіньової діяльності (які охоплюються існуючими методами оцінки рівня тіньової економіки лише частково).

У міністерстві зазначають, що на сьогодні головною причиною збереження високого рівня тіньової економіки є природне бажання суб’єктів господарювання не допустити втрат активів в умовах коронакризи з її неординарними проявами, непрогнозованими у часі.

Як повідомляв Укрінформ, рівень тіньової економіки в Україні у 2020 році становив 30% від обсягу офіційного ВВП порівняно з 27% ВВП у 2019-му.

Міжвідомча робоча група з питань детінізації економіки була створена за ініціативи Мінекономіки (постанова Кабміну від 18 серпня 2021 року №878) для координації питань аналізу та причин рівня тіньової економіки і, відповідно, підготовки пропозицій для зменшення рівня тінізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-