Верещук сподівається, що законопроєкти розвитку Донеччини й Луганщини цьогоріч зареєструють у Раді

Верещук сподівається, що законопроєкти розвитку Донеччини й Луганщини цьогоріч зареєструють у Раді

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук сподівається, що законопроєкти для розвитку економіки Донецької та Луганської областей зареєструють у Верховній Раді ще до кінця 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Мінреінтеграції разом з депутатами напрацювали пакет законопроєктів для того, щоб перетворити Донецьку та Луганську області в територію пріоритетного економічного розвитку... Дуже сподіваюсь, що законопроєкти будуть зареєстровані у Верховній Раді ще до кінця року», - написала Верещук.

Урядовець зазначила, що сьогодні по цій темі провели робочу нараду з народними депутатами та представниками дотичних міністерств. «Опрацьовуємо пропозиції та рекомендації. Окремо дякую народним депутатам з Луганщини та Донеччини, які взяли участь у нараді», - додала Верещук.

Вона нагадала, що у серпні цього року уряд затвердив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей до 2030 року.

Як повідомлялося, 18 серпня 2021 року Кабмін схвалив Стратегію економічного розвитку Донецької та Луганської областей на період до 2030 року.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України підготувало пакет законопроєктів, які у разі ухвалення Верховною Радою дозволять розпочати втілення Стратегії економічного розвитку Донеччини та Луганщини.

Серед них, зокрема, проєкт закону «Про запровадження спеціального режиму господарської діяльності на території пріоритетного розвитку у Донецькій та Луганській областях», а також відповідні зміни до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів.

За словами першого заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ростислава Замлинського, це законопроєкти, які сприятимуть побудові «поясу успішності» на Донеччині та Луганщині: економічному відновленню та відбудові регіону, створенню умов для реалізації величезного потенціалу людей, які готові працювати вже сьогодні. Ці закони відкриють можливості для збільшення інвестицій та припливу капіталу в регіон.

Законопроєкти, як і сама стратегія, розроблялися в тісній співпраці між урядовцями, незалежними експертами, міжнародними партнерами та представниками бізнесу.

Стратегія направлена на розбудову регіону, створення там сприятливого бізнес-клімату та поліпшення добробуту громадян на цих територіях. Згодом найкращі механізми проєкту планується втілювати та в інших регіонах країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-