Гетманцев — про зміни до Податкового кодесу: У нас вистачає голосів на цей закон

Гетманцев — про зміни до Податкового кодесу: У нас вистачає голосів на цей закон

Укрінформ
У фракції партії «Слуга народу» достатньо голосів для ухвалення у другому читанні законопроєкту №5600 про внесення змін до Податкового кодексу, однак консультації щодо документа тривають.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив на брифінгу в межах засідання фракції "СН", передає кореспондент Укрінформу.

«У нас вистачає голосів на цей закон. Скільки «слуг народу» підтримає цей закон, я не можу вам сказати зараз цифру, навіть якби міг – не сказав би. Бо консультації досі тривають. Нам важливо, аби цих голосів від нашої фракції було якомога більше, аби ми ... повернули деяких «заблудлих овець», які чомусь не підтримують цю законодавчу ініціативу, і, власне, монолітно монобільшістю стали на захист інтересів народу України», - сказав Гетманцев.

За його словами, проєкт закону «такий прекрасний», що його підтримують і інші парламентські фракції та групи.

«Тому я думаю, що охочих долучитися до цього голосування буде багато крім «слуг», - зауважив депутат.

Коментуючи процедуру розгляду проєкту в другому читанні, Гетманцев сказав, що буде розглядатися 150 поправок, з яких 29 – на врахування, решта – на підтвердження. У цьому зв'язку він спрогнозував, що завтра «буде досить насичена не змістом, а насичена формою робота».

При цьому парламентарій не виключає, що у вівторок робота ВР триватиме до вичерпання питань порядку денного. За його словами, це залежатиме, зокрема, і від того, чи вимагатиме перерви у засіданні опозиція.

«Бо є декілька способів затягування розгляду будь-якого законопроєкту в залі. І якщо колеги не будуть ними користуватися, то й нам не буде ніякої необхідності продовжувати засідання», - зазначив депутат.

Якщо ж зволікань не буде, то, на його думку, розгляд питання займе максимум 2,5 години.

Гетманцев також зазначив, що розгляд законопроєкту №5600 у другому читанні неодноразово переносився через консультації.

«Консультації стосувалися найбільш болючих питань для надвеликого або, іншими словами, олігархічного бізнесу, які пов’язані з оподаткуванням видобутку надр і з оподаткуванням деяких видів господарської діяльності в Україні, які є на сьогодні досить великими, потужними завдяки тій допомозі, яка надавалася державою в минулому, але чомусь не сплачують податки. Я говорю в першу чергу про курятину та про аграрний сектор нашої економіки», - сказав він.

Водночас Гетманцев висловив переконання, що «всі свідомі депутати, які дбають про майбутнє нашої країни, підтримують цей законопроєкт, і ми будемо мати з вами збалансований бюджет. Бо ресурси від цього законопроєкту відображені в бюджеті-2022, який буде внесений Кабінетом Міністрів одразу ж після прийняття №5600 в залі».

Як повідомлялося, законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600) в першому читанні ухвалено 1 липня 2021 року.

Розгляд цього документа у другому читанні передбачає порядок денний засідання парламенту 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-