У Бюро економічної безпеки наразі працевлаштовані 214 осіб із 700 необхідних - директор

У Бюро економічної безпеки наразі працевлаштовані 214 осіб із 700 необхідних - директор

Укрінформ
У Бюро економічної безпеки, метою якого є протидія економічним правопорушенням, працевлаштовано 214 осіб - це понад 30% чисельності центрального апарату. Частина з них отримує зарплату у понад 42 тис. гривень.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив голова БЕБ Вадим Мельник.

"Бюро економічної безпеки — це новий орган виконавчої влади, який буде зупиняти кримінальні прояви у всіх сферах економіки. Його особливість в тому, що він аналітичний, а не силовий. Тобто, запорукою ефективної роботи БЕБ є високоякісна аналітична складова та найновіші технології, які допоможуть в боротьбі з економічними правопорушеннями", - сказав він.

За словами Мельника, на сьогодні з 700 необхідних працівників уже набрано 214, що становить понад 30% від чисельності центрального апарату БЕБ. Зокрема, на 26 адміністративних посад надійшло 4 тис. заявок (153 особи на 1 місце), а посад аналітиків і детективів — близько тисячі (13 осіб на 1 місце).

Наразі всі ті, хто пройшов відбір, працевлаштовані з випробувальним терміном у 6 місяців; за цей час буде проведена спецперевірка, за результатами якої вирішиться питання про подальшу їхню роботу, повідомив директор БЕБ.

Крім того, додав він, до 2022 року планується обрати керівників регіональних підрозділів, які, своєю чергою, знайдуть працівників уже в областях. Загалом до кінця лютого планується укомплектувати 30% штату всіх регіональних підрозділів.

Охочим працевлаштуватись у БЕБ потрібно скласти спеціальні тести в Києві та поспілкуватися з фахівцями, які перевірять їхні IQ, рівень мотивації та доброчесності.

За словами керівника БЕБ, заробітна плата осіб, що перебувають на адміністративних посадах у Бюро, становить понад 25 тис. грн, тоді як аналітиків і детективів - від 42 тис. грн до 60 - 65 тис. грн на місяць. На думку Мельника, такий рівень зарплат допоможе більш жорстко обирати працівників, які ефективно протидіятимуть економічним злочинам.

"На сьогодні вже запущена процедура доступу детективів до Єдиного реєстру досудових розслідувань, також співпрацюємо з різними структурами щодо підключення БЕБ до баз даних, зокрема РНБО. Також незабаром відбудеться запуск офісу ефективної взаємодії з бізнесом", - зауважив він.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 24 листопада видав розпорядження про початок роботи Бюро економічної безпеки. У розпорядження БЕБ уряд передав приміщення на вул. Шолуденка, 31 у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-