Обсяг реалізації авіатехніки до 2030 року перевищить 300 мільярдів - Шмигаль

Обсяг реалізації авіатехніки до 2030 року перевищить 300 мільярдів - Шмигаль

Укрінформ
Завдяки стратегії розвитку авіаційної галузі обсяг реалізації авіатехніки в Україні у період до 2030 року оцінюється на рівні понад 300 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав Денис Шмигаль.

За його словами, авіабудування може стати одним із драйверів розвитку промислового виробництва.

Про стратегію розвитку авіагалузі йшлося цього тижня на форумі «Велике будівництво: Авіація, Туризм», нагадав Прем'єр-міністр.

«Завдяки виконанню цієї стратегії обсяг реалізації авіатехніки у період до 2030 року оцінюється на рівні понад 300 млрд грн», - зазначив Шмигаль, додавши, що цьогоріч держава інвестувала в авіаінфраструктуру 3,4 млрд грн.

«Крім того, ми вже реалізовуємо цільову програму з розвитку авіабудування на 2021-2030 роки, де передбачено 34 млрд грн інвестицій в галузь. 45 високотехнологічних авіабудівних підприємств до 1 січня 2025 року отримали податкові пільги: звільнення від оподаткування прибутку, сплати ПДВ, земельного податку», - наголосив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, під час виступу на форумі «Велике будівництво: Авіація. Туризм» Президент Володимир Зеленський заявив про плани побудувати два аеропорти на сході Україні та ще один - на Закарпатті. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-