В Україні побудують три нових аеропорти - Зеленський

В Україні побудують три нових аеропорти - Зеленський

Укрінформ
Старт роботи національного авіаперевізника, будівництво і реконструкція аеропортів та відродження українського авіабудування є головними цілями влади на найближчі роки.

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі "Велике будівництво: Авіація. Туризм", повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Запуск національного авіаперевізника, нові сучасні аеропорти - питання не про поодинокі випадки, це вже десятки нових сучасних аеропортів, це великий крок уперед; трансформація міжнародного аеропорту “Бориспіль” у найпотужніший східноєвропеський авіахаб; відродження сучасного українського авіабудування та посилення співпраці у форматі Україна-країни ЄС — це головні цілі для нас, для міністерства (інфраструктури — ред.), для “Великого будівництва”, які ми ставимо перед собою на найближчі роки”, - зазначив глава держави.

Президент, зокрема, нагадав, що в регіонах триває модернізація аеропортів, у яку держава інвестує мільярди гривень.

“Це нові злітно-посадкові смуги, нові термінали в Чернівцях, Рівному, Житомирі, Кривому Розі, Києві, Дніпрі, Харкові, на Одещині, Херсоні, Вінниці, Полтаві, а також ми готуємося до будівництва ще двох нових аеропортів на сході Україні й ще одного нового аеропорту на Закарпатті. Ми дійсно зшиваємо нашу державу відкритим небом”, - наголосив він.

Зеленский також відзначив важливість підписання цьогоріч з ЄС Угоди про спільний авіапростір.

За його словами, ця угода є унікальною, адже оскільки Євросоюз не має з жодною іншою країною світу авіаційних угод на таких умовах. Президент додав, що з підписанням цього документа Україна зберегла за собою повноваження держави-виробника авіаційної техніки.

Як повідомлялося, раніше було анонсоване будівництво нового аеропорту в Закарпатській області на території Мукачівської тергромади, орієнтовний термін будівництва складає близько 3 років.

У лютому цього року Президент Володимир Зеленський також оголосив про намір побудувати між Донецькою і Луганською областями новий аеропорт для цивільних потреб. Водночас у жовтні у Трускавці глава держави заявив, що Україна планує побудувати два аеропорти на сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-