Свириденко: Покращення макроекономічних показників – позитивний сигнал для інвесторів

Свириденко: Покращення макроекономічних показників – позитивний сигнал для інвесторів

Укрінформ
Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю свою історію (орієнтовно 195 млрд дол.)

Як зазначила у Фейсбуці перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко, покращення макроекономічних показників є позитивним сигналом для інвесторів, передає Укрінформ.

"Вчора разом з міністром оборони Олексієм Рєзніковим та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою провели онлайн-зустріч із представниками найбільших міжнародних інвестиційних компаній та фондів, які інвестують в Україну. Говорили про стабільність економіки та стійкість України до зовнішніх загроз. Ми поінформували інвесторів про поступове покращення наших макроекономічних показників та прогнози на найближчий рік. Наша мета – забезпечити сталість основних показників: зростання ВВП, збільшення золотовалютних резервів, стримування інфляції в допустимих межах. Ми прагнемо довести бізнес-клімат в Україні до найкращих світових стандартів", – зазначила вона.

За словами Свириденко, "хороша новина полягає у тому, що Україна завершує 2021 рік з найвищим доларовим ВВП за всю свою історію (орієнтовно 195 млрд дол.)".

"Наступного року ми плануємо вийти на високі темпи зростання внутрішнього валового продукту завдяки старту низки програм. Зокрема, масштабної термомодернізації житлових будинків, комплексного відновлення систем зрошення на півдні України, масового дешевого іпотечного кредитування, активного фінансування експортерів для подальшого нарощування експорту", – додала міністр.

Вона також наголосила, що, безумовно, іноземних інвесторів найбільше цікавить питання безпеки кордонів.

"Олексій Рєзніков повідомив, що насправді ситуація є достатньо стабільною, що також доводять його особисті регулярні поїздки у прикордонні райони. Дмитро Кулеба зазначив, що інтенсивні спроби російської дезінформації нашкодити нашій державі, зокрема її економіці та інвестиційній привабливості, не будуть успішними та запевнив, що дипломати докладають максимум зусиль для формування позитивного іміджу України за кордоном", – повідомила Свириденко.

Вона підкреслила, що пряма регулярна відверта комунікація з внутрішніми і зовнішніми інвесторами – найкраща протидія гібридній війні. "Будемо регулярно проводити такі зустрічі", – підсумувала перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки.

Як повідомляв Укрінформ, за оперативною оцінкою Держстату, валовий внутрішній продукт (ВВП) України за третій квартал 2021 року збільшився на 2,4% порівняно із третім кварталом 2020 року. Промислове виробництво в Україні в жовтні 2021 року зросло на 1,9% порівняно з попереднім місяцем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-