Президент: Розділити Укрнафту запропонував Коболєв

Президент: Розділити Укрнафту запропонував Коболєв

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявляє, що пропозицію розділити ПАТ "Укрнафта" між державою та приватними співвласниками, підконтрольними Ігорю Коломойському, висловив колишній очільник НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

Про це Зеленський заявив під час пресмарафону “30 запитань Президенту України” в п’ятницю, 26 листопада, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розділення Укрнафти - це вихід зі складної судової ситуації, який запропонував мені особисто пан Коболєв. Він доповідав мені. Всі говорили про це, що там є заборгованість "Нафтогазу" перед Укрнафтою. Питання розділення було давно, воно не вирішене", - сказав Зеленський.

За його словами, розділення Укрнафти допоможе запобігти виграшу в суді приватних компаній, які володіють частиною акцій підприємства. Зеленський наголосив, що на сьогодні у державному бюджеті немає коштів для сплати вимог позивачів, включаючи компанію бізнесмена Ігоря Коломойського.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що активи Укрнафти будуть розділені між Нафтогазом та компаніями, підконтрольними Коломойському.

Як повідомлялося, нині триває судовий процес між "Нафтогазом" та ПАТ «Укрнафта» про стягнення 9,067 млрд кубометрів природного газу та всіх доходів, які "Нафтогаз" отримав або міг отримати від продажу цього обсягу природного газу.

Суперечка щодо газу між Укрнафтою і "Нафтогазом" триває з 2005 року. З того моменту компанія постачала газ у газотранспортну систему за ціною, визначеною для потреб населення, яка була суттєво нижче ринкової. Укрнафта відмовлялася оформлювати продаж газу за цими умовами, вважаючи ціну заниженою. Лише за 2006 - 2010 роки неоформленими залишилися 10,1 млрд кубометрів газу.

НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з колишнім акціонером "ПриватБанку" Ігорем Коломойським — близько 42% акцій.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-