Нафта подешевшала на 3% через новий штам коронавірусу

Нафта подешевшала на 3% через новий штам коронавірусу

Укрінформ
Ціни на нафту впали у п'ятницю, 26 листопада, на більш ніж 3%, на тлі побоювань через надлишкову пропозицію після скоординованого вивільнення стратегічних нафтових запасів (SPR) та у зв'язку з появою нового штаму COVID-19.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна бареля січневої нафти Brent станом на 9:15 за київським часом сягнула $79,69 (-3,08%). Барель січневої нафти WTI торгувався за $75,52 (-3,22%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $82,22 і $78,39 відповідно.

"Ціни на нафту, ймовірно, впали одночасно з розширенням фінансових ринків після побоювань, що новий варіант COVID-19 спровокує нові локдауни та обмеження на пересування, що спричинить падіння попиту на моторне паливо", - наголосив аналітик CMC Markets Кельвін Вонг.

У вівторок адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про плани вивільнити мільйони барелів нафти зі стратегічних запасів скоординовано з іншими великими країнами-споживачами, включно з Китаєм, Індією та Японією, щоб спробувати стримати ціни. Сукупний обсяг нафти, який планують реалізувати ці країни, становитиме не менше 71 млн барелів, що відповідає приблизно 74% середньодобового споживання у всьому світі у 2021 році.

Тим часом фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) збирають інформацію про штам коронавірусу COVID-19, який почав поширюватися у ПАР та деяких інших країнах, заявила технічний керівник ВООЗ з проблеми COVID-19 Марія Ван Керкхове.

"Кілька днів піде на те, щоб визначити, якиз згубних наслідків може завдати штам, а також - наскільки ефективні проти нього вакцини. За цим штамом потрібно буде стежити, він - це причина для занепокоєння", - акцентувала Ван Керкхове.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-