Україна має непогані карти на руках проти Nord Stream 2 – посол Мельник

Україна має непогані карти на руках проти Nord Stream 2 – посол Мельник

Укрінформ
Україна має непогані карти на руках для того, щоб газопровід “Північний потік-2” отримав “жовту картку” від нової коаліції в Німеччині.

Таку думку висловив посол України в ФРН Андрій Мельник в ефірі ток-шоу "Право на владу", передає кореспондент Укрінформу.

Посол зазначив, що позиція Києва в Берліні відома, про неї наша сторона постійно сигналізує.

За словами Мельника, питання долі “Північного потоку” не можна лишати на відкуп технічного регулятора, натомість потрібно не допустити, щоб майбутня коаліція самоусунулася політично з цього процесу.

“Саме над тим ми сьогодні працюємо і вимагаємо, щоб попри цей технічний процес сертифікації, який, ми сподіваємося, все-таки не завершиться успіхом Газпрому, щоб політична нова еліта, яка приходить до влади у Берліні, змогла виставити жовту карту “Північному потоку”. Я думаю, що такий шанс у нас зберігається і ідеться не лише про позицію партії Зелених, так само і про позицію лібералів, так що у нас непогані карти на руках. Я думаю, що гра ще далеко не завершена”, - наголосив дипломат.

Читайте також: Посол України закликав майбутній уряд ФРН «поховати Nord Stream 2 на дні Балтійського моря»

Як повідомлялось, 24 листопада три партії – СДПН, ВдПН і «Зелені», - створили коаліцію. Очікується, що протягом 10 днів її схвалять відповідні партії і протягом другого тижня грудня Бундестаг проголосує за кандидатуру нового канцлера – Олафа Шольца.

Раніше Мельник публічно закликав майбутню урядову коаліцію ФРН негайно відреагувати на продовження деструктивної політики Кремля на міжнародній арені, масштабне нарощування військової присутності на кордоні з Україною, а також явну інструменталізацію енергетичного чинника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-