Місця для будівництва нових аеропортів на сході України вже визначені – Кубраков

Місця для будівництва нових аеропортів на сході України вже визначені – Кубраков

Укрінформ
Місця для будівництва двох нових цивільних аеропортів на сході України вже визначені, Міністерство інфраструктури України очікує на остаточне підтвердження від Збройних Сил України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час виступу на форумі "Велике Будівництво: Авіація. Туризм" 25 листопада.

"Вже ці точки визначені, ми досить скоро їх презентуємо, але чекаємо остаточного підтвердження від військових. Ми час не втрачаємо. Наразі відбуваються всі передпроєктні роботи", - розповів міністр.

За словами Кубракова, планується, що один аеропорт буде збудовано на півдні України ближче до Маріуполя, але не в самому Маріуполі, тому що місто розташоване досить близько до лінії розмежування. Інший аеропорт планують збудувати між Краматорськом та Слов'янськом.

Також міністр повідомив, що будівництво злітно-посадкової смуги нового аеропорту на Закарпатті може розпочатися в середині наступного року.

"Є вже всі відповідні документи на землю. Я сподіваюсь, що в середині наступного року ми розпочнемо безпосередньо будівництво злітно-посадкової смуги біля міста Мукачево. Це буде головний аеропорт Закарпаття", - розповів міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі "Велике будівництво: Авіація. Туризм" анонсував будівництво трьох нових аеропортів в Україні: двох на сході країни та ще одного - на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-