Досвід Туреччини з розвитку індустріальних зон може стати корисним для України - посол

Досвід Туреччини з розвитку індустріальних зон може стати корисним для України - посол

Укрінформ
Успішне створення та розвиток індустріальних зон у Туреччині може стати практичною моделлю для відтворення в Україні.

Про це йшлося в ході онлайн-зустрічі з послом України в Турецькій Республіці Василем Боднаром на тему «Вихід на ринок та особливості ведення бізнесу в Туреччині», повідомляє власкор Укрінформу.

«Туреччина має дуже розвинуті індустріальні промислові зони, й вони дуже динамічно розвиваються. Лише в Анкарі їх більше десятка, у Стамбулі - ще більше. У кожному регіоні ці промислові зони є двигунами розвитку та індустріалізації, перетворення Туреччини з сільськогосподарської країни на промислову потугу, яка нині серйозно конкурує на ринках глобального масштабу», - сказав Боднар.

За словами дипломата, варто починати з вивчення питань управління індустріальними зонами, беручи за основу вже працюючі моделі, зокрема, їхні взаємини з органами влади, місцевого самоврядування, упорядкування відносин з податковими, у разі потреби правоохоронними, органами.

За його словами, для виходу на турецький ринок і роботи на ньому необхідно враховувати існуючу систему тарифікації та квотування.

«Це досить захищений ринок, високі тарифи на нашу продукцію, особливо на сільськогосподарську. Тут варто радитися з турецькими друзями, аби уникати нюансів. Ми політично говоримо про зону вільної торгівлі, а насправді наш ринок, український, відкритий майже максимально. Тобто переговори ведуться про те, як вийти з українським товаром на турецький ринок і як отримати певні квоти чи ставки тарифів, які будуть вигідні для нашого виробника, водночас не загрожуючи внутрішньому виробникові», - пояснив Боднар.

Дипломат також відзначив високу інтенсивність розвитку двосторонніх відносин між Україною та Туреччиною.

«Довіра між нашими президентами та налагоджений добрий особистий контакт допомагає вирішувати багато актуальних питань, рухатися в розвитку стратегічного партнерства та формувати ті сфери, які раніше видавалися малоперспективними. Наприклад, військово-технічна сфера, яка зараз дуже динамічно розвивається і допомагає нам зміцнювати нашу оборону і безпеку», - сказав посол України в Туреччині.

Онлайн-зустріч було організовано Львівською міською радою та посольством України в Туреччині за підтримки Ради експортерів та інвесторів при МЗС України та Офісу з розвитку підприємництва та експорту.

За експертними оцінками, загальний обсяг турецьких інвестицій в Україну з урахуванням фінансових ресурсів, залучених через банківські структури та спільні підприємства, розташовані у третіх країнах, становить близько 3 млрд дол. США.

Фото: Львівська міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-