Україна за 30 років протранзитувала до Європи більше трьох трильйонів кубів газу – ОГТСУ

Україна за 30 років протранзитувала до Європи більше трьох трильйонів кубів газу – ОГТСУ

Укрінформ
Україна за понад 30 років протранзитувала до країн Європи більше трьох трильйонів кубометрів газу, що відповідає фактично річному споживанню блакитного палива усіма країнами світу.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі ТОВ "Оператор ГТС України".

«Безперервний транзит до Європи нашою ГТС був і залишається прикладом успішної співпраці з партнерами та запорукою довгострокової енергетичної безпеки Європейського Союзу. Наша мета: продовжити цю роботу для зміцнення енергетичної безпеки Європи», - зазначили в газотранспортній компанії.

В ОГТСУ зауважили, що Україна завжди в повному обсязі виконувала свої зобов`язання по транзиту блакитного палива європейським споживачам, навіть у періоди відвертого політичного тиску з боку РФ на початку 2009 року та під час військової агресії.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами аукціонів з розподілу потужностей, російський Газпром не планує збільшувати постачання газу до Європейського Союзу як мінімум до другого кварталу 2022 року. Максимальний обсяг, що планується для транзиту, становить 109 млн на добу (40 млрд м куб. на рік).

Україна готова забезпечити транзит значних додаткових обсягів газу до ЄС. Транзит 2 роки тому становив 277 млн м куб. на добу, або у 2,7 раза більше, ніж зараз.

Поточна транзитна угода між НАК «Нафтогаз України» та російським ПАТ «Газпром», укладена наприкінці 2019-го строком на п’ять років. Вона передбачає бронювання Газпромом потужностей для транзиту в обсязі 65 млрд куб. м (178 млн куб. м на добу) у 2020 році та по 40 млрд куб. м (110 млн куб. м на добу) у 2021-2024 роках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-