Нафта дорожчає - Китай і США можуть відкрити стратегічні резерви

Нафта дорожчає - Китай і США можуть відкрити стратегічні резерви

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в п'ятницю, 19 листопада, після різких коливань напередодні на сигналах про те, що США та Китай готуються розпочати продаж сировини зі стратегічних резервів.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $82,04 (+0,98%). Барель січневої нафти WTI торгувався за $79,16 (+0,96%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $81,24 і $78,41 відповідно.

Ринкові коливання в четвер з'явилися після повідомлення Reuters про те, що Сполучені Штати попросили Китай, Японію та інших великих покупців приєднатися до вивільнення нафти зі стратегічних запасів нафти (SPR).

"Цілком ймовірно, що США почнуть продавати нафту зі стратегічного резерву найближчим часом. Питання зараз лише в тому, коли це станеться, і який обсяг нафти буде продано", - зазначає аналітик щодо сировинного сектору UBS Group AG Джованні Стауново.

Цього року Китай вже відкривав свої стратегічні резерви, аби знизити ціни на нафту у країні. У четвер представник Національного управління з продовольства та стратегічних резервів (NFSRA) повідомила, що нині відомство працює над тим, щоб знову розпочати продажі з резервів. Незабаром NFSRA опублікує інформацію щодо обсягів та термінів продажу нафти, зазначила вона.

Цьогоріч ціна на нафту марки Brent зросла майже на 60%, що останнім часом спричинило розширення енергетичної кризи, оскільки економіки відновлюються після пандемії COVID-19, тоді як група ОПЕК+ повільно підвищувала постачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-