Рада ухвалила закон про публічні електронні реєстри

Рада ухвалила закон про публічні електронні реєстри

Укрінформ
Верховна Рада унормувала відносини, що виникають у сфері публічних електронних реєстрів, і створила Реєстр усіх публічних реєстрів.

За відповідний закон №2110 «Про публічні електронні реєстри» проголосували 282 народних депутати.

Закон встановлює правові, організаційні і фінансові засади створення та функціонування публічних електронних реєстрів з метою захисту прав та інтересів фізичних та юридичних осіб під час створення, зберігання, оброблення та використання інформації у публічних електронних реєстрах.

Дія цього закону поширюється на відносини, що виникають у сфері публічних електронних реєстрів під час створення, ведення, взаємодії, адміністрування, перетворення, модифікації та припинення публічних електронних реєстрів, при використанні реєстрової інформації національних електронних інформаційних ресурсів під час провадження дозвільної діяльності, надання адміністративних, соціальних та інших публічних послуг, провадження іншої управлінської діяльності та державного регулювання, а також поширюється на відносини, що виникають під час створення, ведення, взаємодії, адміністрування Єдиного реєстру адвокатів з урахуванням особливостей, визначених Законом «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

Зокрема, цим законом на базі Національного реєстру електронних інформаційних ресурсів створюється Реєстр публічних електронних реєстрів. Скорочена назва – «Реєстр реєстрів».

Надання та отримання реєстрової інформації здійснюється виключно за допомогою Системи електронної взаємодії (СЕВ). При цьому СЕВ забезпечує здійснення інформаційної взаємодії реєстрів шляхом автоматизованого обміну інформації за принципом “запит-відповідь”.

Порядок підключення постачальників та отримувачів інформації до Системи електронної взаємодії визначається Кабінетом Міністрів.

Технічним адміністратором Системи електронної взаємодії виступатиме визначене Кабінетом Міністрів державне підприємство, що належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері формування і використання національних електронних інформаційних ресурсів, та є технічним адміністратором Реєстру реєстрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-