В ЄС сподіваються мобілізувати для України до €7 мільярдів інвестицій на сім років

В ЄС сподіваються мобілізувати для України до €7 мільярдів інвестицій на сім років

Укрінформ
В ЄС ухвалили економічний інвестиційний план для трьох регіонів: Східного партнерства, Західних Балкан та Південного сусідства - для України сподіваються мобілізувати до 7 млрд євро на інвестиції на сім років.

Як передає Укрінформ, про це повідомила заступник СЕО Генерального директорату Єврокомісії з питань політики добросусідства та переговорів щодо розширення Катаріна Матернова в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.

"З нашого боку фокус буде більшим на інвестуванні, у нас є новий інструмент із підтримки інвестицій - de-risk instrument - це гарантії з боку Єврокомісії нашим міжнародним фінансовим інституціям-партнерам, щоб зменшити ризики для інвестицій у наших країнах-партнерах, серед яких і Україна. Наш президент оголосила, що ми сподіваємось мобілізувати для України до EUR7 млрд на інвестиції на семирічний період", - розповіла вона.

Матернова уточнила, що багато із цього буде спрямовано на Зелений перехід, велика порція піде на цифровий перехід, оновлення інфраструктури, багато планується скерувати на доступ до фінансів для малого та середнього бізнесу. За словами Матернової, це вже в роботі, але це план на наступні сім років.

Представник Єврокомісії наголосила, що Україна має набагато більший економічний потенціал, ніж вона була здатна досі використати, і що наразі є набагато більше можливостей, ніж раніше для залучення іноземних інвесторів.

"Є набагато більший потенціал, щоб вести прозору приватизацію, яка принесе в країну знання та ноу-хау, нову практику ведення бізнесу та можливості бути ланкою європейського ланцюга виробництва. І одна зі сфер, де потрібно, просто необхідно зробити краще – це державне управління, корпоративне управління, правосуддя, передбачуваність бізнес-середовища. Знову ж таки, покращення були, але я не думаю, що Україна вже там - доведеться попрацювати, щоб змінити настрої інвесторів та залучити інвестиції", - підсумувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз надав Україні другий транш макрофінансової допомоги на суму 600 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-