Шмигаль та Домбровскіс обговорили шляхи зміцнення торгово-економічної співпраці

Шмигаль та Домбровскіс обговорили шляхи зміцнення торгово-економічної співпраці

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із виконавчим віцепрезидент Єврокомісії Валдісом Домбровскісом подальший розвиток відносин та зміцнення торгово-економічної співпраці між Україною та Європейським Союзом.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Телеграмі.

"Подальший розвиток відносин між Україною та Європейським Союзом обговорили з Виконавчим віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом.

Розглянули шляхи зміцнення нашої торгово-економічної співпраці, а також торкнулися теми започаткування нових програм підтримки", - написав Шмигаль.

Глава уряду наголосив, що вкотре переконався в тому, що ЄС — надійний та послідовний партнер України.

Як повідомлялося, 25 жовтня Україна отримала від ЄС другий транш макрофінансової допомоги у €600 мільйонів, Єврокомісія ухвалила відповідне рішення 13 вересня 2021 року. Таке рішення стало наслідком позитивної оцінки виконання умов, які були викладені у двосторонньому Меморандумі про порозуміння, а також прогресу України у контексті програм із МВФ.

Ця допомога завершила виплату Євросоюзом Україні пакету макрофінансової допомоги у €1,2 мільярда. Перший транш такої допомоги, також в обсязі €600 мільйонів, Україна отримала у грудні 2020 року.

Ці ресурси були частиною загального пакета макрофінансової допомоги для десяти країн-кандидатів та країн-партнерів ЄС в розмірі 3 мільярди євро подолання наслідків пандемії COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-