Значно покращить відносини громадян та бізнесу з державою - Немчінов про новий закон

Значно покращить відносини громадян та бізнесу з державою - Немчінов про новий закон

Укрінформ
Закон "Про адміністративну процедуру" значно покращить відносини громадян і бізнесу з державою та її адміністративними органами.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов заявив у коментарі Укрінформу.

"Сьогодні Верховна Рада України ухвалила в другому читанні законопроєкт про адміністративну процедуру! Цей закон значно покращить відносини громадян та бізнесу з державою та її адміністративними органами", - зазначив Немчінов.

За його словами, закон запровадить рамкове регулювання принципів і правил поведінки органів державного управління у відносинах з громадянами та бізнесом, підвищить правовий захист і забезпечить закопнність, визначеність та передбачуваність усіх дій органів державного управління, що зачіпають права та свободи громадян. Також закон розширить можливості громадянина у його взаємодії з державою.

Дія закону розповсюджується на всі випадки, коли органи державного управління приймають рішення про права та обов'язки фізичних і юридичних осіб або вживають будь-яких дій, що зачіпають права і свободи громадян.

Під його дію підпадають органи державного управління усіх рівнів.

Закон розповсюджується на всі сфери функціонування публічної адміністрації: реєстрація громадян, податки та митні збори, ліцензування, землекористування, дозволи на будівництво, соціальні виплати, пенсії, права ветеранів тощо.

"Після підписання Президентом України Закону "Про адміністративну процедуру" наступних 12 місяців понад 100 законів підлягатимуть перегляду і приведенню у відповідність до норм цього закону", - підкреслив Немчінов.

Він додав, що закони про адміністративну процедуру діють у всіх державах Європейського Союзу як невід'ємна частина "права на належне управління", проголошеного Хартією основних прав Європейського Союзу.

Більше інформації про Закон "Про адміністративну процедуру" можна дізнатись за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 2 вересня 2020 року ухвалила в першому читанні проєкт Закону "Про адміністративну процедуру" (№3470).

16 листопада 2021 року Рада ухвалила Закон "Про адміністративну процедуру". За відповідне рішення проголосував 291 народний депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-