Звільнення керівника «Гарантованого покупця» відбулося в межах закону - Немчінов

Звільнення керівника «Гарантованого покупця» відбулося в межах закону - Немчінов

Укрінформ
Кабінет Міністрів звільнив директора державного підприємства "Гарантований покупець" Костянтина Петриковця, звільнення відбулося в межах чинного законодавства.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов.

"У межах своїх повноважень можу сказати, що, дійсно, був уряд... Все у межах чинного законодавства", - сказав Немчінов.

За його словами, йдеться про продаж значного обсягу електроенергії Гарантованим покупцем за завідомо заниженими цінами. Можливі збитки держави від цих дій оцінюються у понад 500 млн грн. Крім того, це призвело до позовів виробників з альтернативних джерел до Гарпоку на суму близько 1,5 млрд грн.

"Найближчим часом буде створена комісія для аналізу вказаних транзакцій, результати її роботи будуть оприлюднені наступного тижня. Якщо зазначені факти знайдуть підтвердження, матеріали будуть передані до правоохоронних органів", - заявив Немчінов.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики буде ініціювати створення міжвідомчої комісії для аналізу діяльності державного підприємства "Гарантований покупець"

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 13 листопада звільнив директора ДП "Гарантований покупець" Костянтина Петриковця. В уряді повідомили, що звільнили Петриковця через непрофесіоналізм та заподіяння збитків підприємству у розмірі понад 500 млн грн та позовів виробників альтернативних джерел на суму близько 1,5 млрд грн. 

Петриковець заявив у свою чергу, що його звільнили через те, що він «відмовився виконувати незаконні вказівки». Він пояснив, що відмовився спрямувати кошти від «зелених» єврооблігацій, перерахованих підприємству НЕК "Укренерго", не за призначенням, а спрямував саме на розрахунки з ВДЕ-генерацією.

Петриковець також назвав рішення про його звільнення «виключно політичним» і заявив, що планує оскаржувати його в законному порядку.

Гарантований покупець є посередником між виробниками електроенергії з відновлюваних джерел та покупцями такої електроенергії, також держпідприємство купує електроенергію для потреб населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-