Діяльність звільненого керівника ДП «Гарантований покупець» призвела до збитків держави

Діяльність звільненого керівника ДП «Гарантований покупець» призвела до збитків держави

Укрінформ
Міністерство енергетики буде ініціювати створення міжвідомчої комісії для аналізу діяльності державного підприємства "Гарантований покупець". А тим часом міністр енергетики Герман Галущенко представив колективу "Гарантованого покупця" в.о. голови Вадима Улиду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міненерго у Фейсбуці.

Як зазначається, міністр очікує, що новий керівник "Гарантованого покупця" забезпечить термінові виплати виробникам "зеленої" електроенергії коштів, отриманих від продажу НЕК "Укренерго" зелених облігацій.

Водночас перший заступник міністра енергетики Юрій Власенко наголосив, що ці кошти у розмірі 19,3 млрд грн будуть використані виключно для виплат на "зелену" енергетику, як це прописано у рішенні уряду, повідомили Укрінформу у пресслужбі міністерства.

"Україна виконує свої зобов’язання перед інвесторами та сумлінно гасить борги, як і було обіцяно. Держава доводить, що є надійним партнером для бізнеса", - запевнив Галущенко.

При цьому повідомляється, що Міністерство енергетики буде ініціювати створення міжвідомчої комісії для аналізу діяльності державного підприємства "Гарантований покупець".

"На засіданні уряду Міненерго ініціюватиме створення міжвідомчої комісії, яка аналізуватиме діяльність держпідприємства у сфері продажу електроенергії, що ймовірно призвела до збитків ДП та зменшення відсотку розрахунків з інвесторами у зелену енергетику", - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку, Власенко додав, що ніякого політичного підтексту у звільненні директора ДП "Гарантований покупець" Костянтина Петриковця немає.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 13 листопада звільнив директора ДП "Гарантований покупець" Петриковця. В уряді повідомили, що звільнили Петриковця через непрофесіоналізм та заподіяння збитків підприємству у розмірі понад 500 млн грн, а також через позови виробників альтернативних джерел на суму близько 1,5 млрд грн.

Петриковець заявив у свою чергу, що його звільнили за те, що він "відмовився виконувати незаконні вказівки". Він пояснив, що відмовився спрямувати кошти від "зелених" єврооблігацій, перерахованих підприємству НЕК "Укренерго", не за призначенням, а направив саме на розрахунки з ВДЕ-генерацією.

Він також назвав рішення про його звільнення "виключно політичним" і заявив, що планує оскаржувати його в законному порядку.

"Гарантований покупець" є посередником між виробниками електроенергії з відновлюваних джерел та покупцями такої електроенергії, також держпідприємство купує електроенергію для потреб населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-