У Кабміні пояснили, чому «Гарантований покупець» залишився без керівника

У Кабміні пояснили, чому «Гарантований покупець» залишився без керівника

Укрінформ
У Кабміні повідомили, що звільнили Костянтина Петриковця з посади керівника ДП «Гарантований покупець» за непрофесіоналізм та заподіяння збитків підприємству у розмірі понад 500 млн грн та позовів виробників альтернативних джерел на суму близько 1,5 млрд грн.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду, передає Укрінформ.

«Причиною звільнення є непрофесіоналізм та заподіяння збитків підприємству внаслідок продажу значного обсягу електроенергії з боку гарантованого покупця за свідомо заниженими цінами на користь окремих фінансово-промислових груп», — йдеться у повідомленні.

У Кабміні заявляють, що транзакція, про яку йдеться, могла завдати шкоди державі у розмірі понад 500 млн грн та призвела до зменшення інвесторами у зелену енергетику.

«Це, своєю чергою, призвело до позовів виробників альтернативних джерел до Гарпока на суму близько 1,5 млрд грн і було предметом розгляду профільного комітету Верховної Ради України з відповідним зверненням про зміну керівника», — заявили у Кабміні.

Там пообіцяли, що у понеділок буде створена комісія для аналізу вказаних транзакцій. Результати будуть публічно оприлюднені наступного тижня.

«Якщо вказані факти знайдуть підтвердження, матеріали будуть передані до правоохоронних органів», — зазначено в повідомленні.

У Кабміні запевнили, що зміна керівника не вплине на виконання зобов’язань перед виробниками електроенергії з альтернативних джерел.

Нагадаємо: раніше голова Держпідприємства Гарантований покупець Костянтин Петриковець заявив про звільнення його Кабінетом міністрів за те, що він «відмовився виконувати незаконні вказівки». Він пояснив, що відмовився спрямувати кошти від «зелених» єврооблігацій, перерахованих підприємству НЕК Укренерго, не за призначенням, а направив саме на розрахунки з ВДЕ-генерацією.

Він також назвав рішення про його звільнення «виключно політичним» і заявив, що планує оскаржувати його в законному порядку.

"Гарантований покупець" є посередником між виробниками електроенергії з відновлюваних джерел та покупцями такої електроенергії, також держпідприємство купує електроенергію для потреб населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-