Нафта дешевшає через чутки, що США відкриють стратегічний резерв

Нафта дешевшає через чутки, що США відкриють стратегічний резерв

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у п'ятницю, 12 листопада, через побоювання збільшення пропозиції та послаблення попиту, викликаного високими світовими цінами.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля січневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $81,47 (-0,85%). Барель грудневої нафти WTI торгувався за $79,00 (-0,87%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $82,17 і $80,79 відповідно.

Обидва контракти впали за останні три тижні через зміцнення долара та чутки про те, що адміністрація президента Джо Байдена може випустити сировину із Стратегічного нафтового резерву (SPR) США для зниження роздрібних цін на нафтопродукти.

Енергетичні компанії США третій тиждень поспіль вводять у дію нові бурові установки для видобутку нафти та газу. При цьому ціни на сиру нафту коливалися поблизу 7-річного максимуму, що спонукало багатьох бурильників повернутися на майданчик.

За підсумками тижня, що завершився 12 листопада, кількість нафтогазових бурових установок зросла на шість одиниць — до 556. Це найвищий показник із квітня 2020 р., повідомила у п'ятницю нафтосервісна компанія Baker Hughes Co.

Тим часом, Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) минулого тижня знизила прогноз світового попиту на нафту на IV квартал на 330 тис. бар./добу порівняно з попереднім прогнозом. На думку експертів картелю, високі ціни на енергоносії перешкоджали відновленню економіки після пандемії COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-