Шмигаль обговорив бізнес-клімат з представниками австрійських підприємств

Шмигаль обговорив бізнес-клімат з представниками австрійських підприємств

Фото
Укрінформ
Уряд України цінує практичний внесок Австрії й бізнесу цієї країни у розвиток української економіки.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Австрії в Україні Гернотом Пфандлером та представниками австрійського бізнесу, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Попри пандемію товарообіг між нашими країнами у першому півріччі 2021 року зріс на 67,5% і вже становить 966,9 млн доларів. Ми зацікавлені в подальшому розвитку співпраці, адже австрійські підприємства створили в Україні тисячі робочих місць, сплачують значні податки, а Австрія входить у топ-6 найбільших інвесторів в Україну», — підкреслив Шмигаль.

Шмигаль обговорив бізнес-клімат з представниками австрійських підприємств

Як зазначається, під час зустрічі було порушено низку питань щодо поліпшення бізнес-клімату. Зокрема, глава уряду наголосив, що Україна докладає максимуму зусиль для реалізації судової реформи.

«Ухвалені відповідні закони. Попри колосальний спротив запрацювала Етична комісія — це один з тих кроків, що сприятимуть очищенню судової системи. Усі гілки влади, усе українське суспільство має докласти зусиль для впровадження цієї дійсно важливої реформи», — сказав він.

Шмигаль підкреслив, що задля підтримки бізнесу в Україні уряд утворив Експортно-кредитне агентство.

«Ми лише розпочинаємо цей шлях, але завжди готові долучати бізнес і приймати слушні пропозиції для розвитку агентства», — зауважив він.

На зустрічі йшлося також про можливість збільшення кількості дозволів на міжнародні вантажні перевезення. Прем’єр-міністр зазначив, що Україна порушила це питання на рівні Європейського Союзу, веде активний діалог із Польщею, утворена відповідна двостороння робоча група. Глава уряду висловив переконання, що невдовзі це питання буде вирішено.

Під час розмови з представниками банківського сектору Прем’єр-міністр зауважив, що держава полегшила умови отримання іпотечних кредитів під 7%.

«Наша мета — стимулювати розвиток ринку первинного будівництва, щоб банки могли активніше видавати іпотечні кредити під 7%», — зазначив Шмигаль.

За його словами, критично важливою темою сьогодні є розвиток енергоефективності, надто на тлі енергетичної кризи у світі. Глава уряду повідомив, що з ініціативи Президента України наступного року реалізуватиметься масштабна програма з енергомодернізації. Прем'єр-міністр закликав австрійський бізнес долучатися до цих проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-